Missie
Ruimte-expert Nancy Vermeulen

MISSIE EN VISIE VAN NANCY VERMEULEN


De ruimte is een poort naar kennis en een bron van innovatie en maatschappelijke evolutie. Die waardevolle inzichten deelt astrofysicus, gastspreker en ruimte-ambassadeur Nancy Vermeulen met het grote publiek via voordrachten, workshops en bijdragen in diverse media. Lees in deze missieverklaring hoe haar kinderdroom evolueerde tot een persoonlijke missie om een verschil te maken.


HET MEISJE DAT NAAR DE STERREN KEEK


Als jong meisje vond ik het heerlijk om naar de sterren te kijken. In mijn verbeelding zag ik mezelf de meest ongelooflijke dingen doen: door de ruimte reizen, nieuwe werelden ontdekken. Ik voelde me diep verbonden met het universum, de sterren en alles om ons heen. Ik kon niet wachten om te ontdekken wat er ginder ver op ons wachtte. Op dat moment ontstond mijn droom om astronaut te worden.

KAPITEIN VAN MIJN EIGEN LEVEN


Elke beslissing die ik vanaf die dag maakte, stond in het teken van die droom: van mijn hobby’s tot mijn studiekeuze. Maar ik moest geduld hebben, want de weg was lang en bezaaid met obstakels. Zowel fysiek als mentaal moest ik mezelf vaak tot het uiterste drijven. Gelukkig kwam ik onderweg heel wat fantastische mensen tegen die me steunden en aanmoedigden. Maar ik werd ook blootgesteld aan onbegrip, vooroordelen en discriminatie. Het leek wel alsof de wereld niet klaar was voor mijn ambitie. Maar ik gaf niet op, en besloot mijn toekomst in eigen handen te nemen.


INTERNATIONALE SPREKER, CONSULTANT EN RUIMTE-AMBASSADEUR


Ik behaalde mijn diploma in de astrofysica en voegde daar een vlieglicentie als lijnpiloot aan toe. Ik werd toegelaten tot de astronautenselecties van de ESA, en heb zelfs een Mars-simulatiemissie geleid in de woestijn van Utah.

Vandaag ben ik een internationale gastspreker, strategisch consultant en ruimte-ambassadeur.

Elke dag probeer ik de schoonheid en het belang van de ruimte te delen met anderen door de kennis en de vaardigheden door te geven die ik onderweg heb opgedaan.


MIJN MISSIE OM EEN VERSCHIL TE MAKEN


Tijdens mijn lezingen probeer ik mensen aan te moedigen om hun dromen te volgen, ook als de rest van de wereld daar niet voor open staat. En ik doe aan onderzoek over de verschillende disciplines heen om tot waardevolle inzichten te komen. Ik wil mensen naar boven laten kijken – al is het maar heel even – om het complete plaatje te zien. We wonen allemaal op dezelfde planeet. We zullen allemaal samen moeten werken om de overleving van onze soort te garanderen. Onze huidskleur, geaardheid, geloof of politieke voorkeur: het zijn allemaal artificiële twistpunten die compleet irrelevant zijn als je ze vanuit de ruimte bekijkt. Meer nog, door ons te focussen op deze onderwerpen verliezen we onze belangrijkste levensmissie uit het oog: proberen te overleven als soort in de uitgestrektheid van de ruimte.